Skip to content

Restaurang MULL

Restaurang MULL fick sin början hösten 2017, i vår lagård, då min vän som också är en riktigt bra kock, Anders Johnsson, och jag (Adam), styrde upp vår första middag. Vår tanke var att göra något unikt, men också väldigt enkelt. En middag helt baserat på vilka råvaror som finns i säsong på gården, ett uppbyggt kök där gästerna och vi kan dela bord och samtal under kvällen. Kan det bli ärligare, enklare? Just då visste vi inte att det krävdes en hel del jobb, planering och uthållighet. Genom åren har vi experimenterat gränslöst, från ett tält mitt i en rågåker, till ett glashus, till en enkel plattform mitt i blommande bovete, till vad som nu är på väg att bli en permanent plats. Restaurang MULL får en fast plats (men kan säkert göra avstickare ut på en och annan åker). År 2020 tar vi emot bokningar på den nya platsen – som visar sig först vid ert besök.

Vår filosofi

Det som en gång var början till Restaurang MULL gäller fortfarande och bygger på en ekobondes kärlek till jorden och djuren, en kocks passion för samma saker, med förmågan att ta det vidare till mat. När vi på gården brukar jorden, tar hand om våra djur och vår miljö, gör vi det med stor respekt. Allt är självklart ekologiskt och KRAV-märkt, men våra ambitioner sträcker sig mycket längre, vi betraktar oss som planetskötare. Ur detta kommer fantastiska råvaror, som bara en kock som Anders kan ge rättvisa. Anders ägnar sig åt ärlig, kärleksfull mat, där relationen mellan oss och våra gäster är central. För oss är det enkelt och självklart, och det får sätta prägel på kvällarna med MULL. Inga stora ord behövs, jorden, djuren, råvarorna och maten talar åt oss.

Hur går det till?

Nedan hittar du aktuella datum och tider för kommande middagar. Kort praktisk information:

  • Middagarna hålls normalt mellan kl. 17.30-21.30, kan variera mellan tillfällen, vanligtvis 7-8 rätter med något extra när Anders är på humör.
  • Runt bordet/köket, finns 12 platser. Samtal kring bordet, eller med Anders och Adam är möjligt hela kvällen.
  • Du/ni behöver såklart ta er till/från gården, karta finns här. Busstrafik till/från Örebro finns, om man önskar boka boende där.
  • Priset för en plats, 1750:- gäller för hela måltiden exkl. dryck. Eventuellt kan vi erbjuda dryckespaket att köpa på plats, i annat fall tar vi fram dryckesförslag tillsammans med vår sommelier Michelle. Dessa inhandlas av er i förväg och tas med till gården.
  • Bokning görs till adam@jannelundsgard.se, med antal personer, önskemål om datum och eventuella allergier. Bekräftelse via svar, och slutligen genom betalning via Swish.

Aktuella datum

2020

3-4-5 juli

31 juli-1-2 augusti

23-24-25 oktober

Varmt välkomna till oförglömliga kvällar med oss, på landet (bokstavligen talat)!

Adam och Anders