Skip to content

Kålrot

I samarbete med Kålrotsakademien är vi kålrotsfaddrar åt kultursorten Baggens. Om Baggens, hämtat från Nordic Genetic Resource Center, NordGen:
”Edit Baggens har odlat denna kålrot så länge hon kan minnas. Den kommer från hennes farmor Länsmans Karin Andersdotter som levde 1857-1942. Kålroten odlades tillsammans med morötter och schalottenlök på en bit av åkern. Den gula kålroten är söt och god och mildare än den vita kålroten ’Bjursås’, som odlats i samma område. Den gula är bra för den ger lite färg åt moset.”

En viss mängd av Baggens tillägnas några av Sveriges topprestauranger för receptutveckling och smakprov, men mycket kommer att säljas på gården under hösten.

Grönkål

Vi odlar även grönkål i år, som kommer att säljas på gården från sensommar-höst-vinter. Grönkål är mycket nyttigt och innehåller mängder av C-, A- och E-vitamin samt järn.

 

grönkål-ekologiskt-krav-jannelunds-gard-ekobonden

Grönkål

kalrot-ekobonden-ekologiskt-krav-jannelunds-gard

Kålrot