Skip to content

Våra grönsaker

Vi odlar ett brett sortiment av KRAV-godkända grönsaker på gården. Huvudsyftet är att förse vår popup-restaurang MULL och gårdsbutiken med läckerheter under sommar och höst, men leverans av grönsakslådor görs ibland även till Stockholm, och  till Katrinelunds Gästgiveri.

Grönsaker:

Kålrot, grönkål, svartkål, purpurkål, broccoli, blomkål, kålrabbi, vitkål, rödkål, spetskål, salladskål, brysselkål, savoy, romanesco

Kronärtskocka, majs, squash,

Rotselleri, röd-, gul-, polkabetor, morötter, potatis, vitlök, lök

Tomater, gurka, aubergine, chili

Örter, kryddväxter

Jag har alldeles säkert glömt något!

Kålrot

I samarbete med Kålrotsakademien är vi kålrotsfaddrar åt kultursorten Baggens. Om Baggens, hämtat från Nordic Genetic Resource Center, NordGen:
”Edit Baggens har odlat denna kålrot så länge hon kan minnas. Den kommer från hennes farmor Länsmans Karin Andersdotter som levde 1857-1942. Kålroten odlades tillsammans med morötter och schalottenlök på en bit av åkern. Den gula kålroten är söt och god och mildare än den vita kålroten ’Bjursås’, som odlats i samma område. Den gula är bra för den ger lite färg åt moset.”

Vi odlar även sorten Bjursås.

En viss mängd av kålroten tillägnas några av Sveriges topprestauranger för receptutveckling och smakprov, men mycket säljs även på gården.